Spread the love
     
 
   

Απορίες που θα προκύψουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον πολιτικό σας γάμο… To Yes I Do τις έλυσε!

Ανεπιτήδευτος, up-to-date, άμεσος και διαφορετικός, ο πολιτικός γάμος, είτε λόγω διαφορετικής θρησκείας ή πεποιθήσεων είτε από επιλογή, εξελίσσεται σε trend! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δημαρχείο, ενώ στα προφανή συγκαταλέγονται επίσης δύο μάρτυρες, ταυτότητες και πολλή αγάπη. Εμείς, στο Yes I Do, θα σας μυήσουμε στα άδυτα του πολιτικού γάμου, σε εκείνες τις μικρές, αλλά καθοριστικές, λεπτομέρειες που δεν έχετε φανταστεί. Enjoy…

1. No -rings- attached

Δε θα χρειαστείτε βέρες αλλά ούτε και στέφανα!

Yes I Do Recommended: Γάμος χωρίς βέρες είναι μισός γάμος, γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να επενδύσετε στις βέρες σας, ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητες στη διαδικασία!

2. Περάστε, παντρευτείτε, τελειώσατε!

Η διάρκεια του πολιτικού γάμου είναι αρκετά σύντομη. 5 μόλις λεπτά αρκούν για να είστε και επίσημα η κυρία του κυρίου και αντίστροφα! Συνοπτική, αλλά εξίσου συναισθηματική, η τελετή του πολιτικού γάμου είναι ιδανική για εσάς που ανυπομονείτε να ενώσετε τις ζωές σας και με τη «βούλα» του νόμου!

3. Forever on vacation!

Μη βιαστείτε να απογοητευτείτε, γιατί το επταήμερο άδειας που δικαιούστε μετά τον γάμο ισχύει και στον πολιτικό! Το κράτος αναγνωρίζει και τα δύο είδη γάμου και σας χαρίζει 7 ημέρες για να απολαύσετε τον έγγαμο βίο…

4. Anywhere away with you…

Είναι γνωστό ότι ο πολιτικός γάμος δεν τελείται σε κάποιον ναό αλλά στο εκάστοτε δημαρχείο. Αυτό που, ίσως, αγνοείτε είναι ότι τον πολιτικό σας γάμο μπορείτε να τον τελέσετε σε ένα δικηγορικό γραφείο, στο πάρκο που γνωριστήκατε με το άλλο σας μισό, στο παραμυθένιο δάσος ή στο αγαπημένο σας κτήμα! Μπορείτε να παντρευτείτε οπουδήποτε έχετε ονειρευτεί, αρκεί ο δήμαρχος να είναι σύμφωνος και έτοιμος να σας ακολουθήσει!

5. Εγώ, πότε θα γίνω μάνα;

Μπορεί το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα παιδί να μην υπήρχε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό σας, όταν αποφασίσατε να παντρευτείτε, ωστόσο υποχρεούστε να δηλώσετε πριν από τον γάμο το επώνυμο των παιδιών σας, για όταν αυτά γεννηθούν.

6. Let’s party

Έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότεροι πολιτικοί γάμοι τελούνται τις καθημερινές και σε πρωινές, έως και μεσημβρινές ώρες, γεγονός που περιορίζει τις επιλογές σας ως προς το after party. Εναλλακτικά, τολμήστε ένα γευστικό brunch στο αγαπημένο σας στέκι με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Άλλωστε… food is always a good idea!

7. Γάμος, παιδεία, ελευθερία!

Εάν τελικά επιλέξετε το δημαρχείο, θυμηθείτε πως εκείνη την ημέρα, πέρα από εσάς, μπορεί πολλοί ακόμα πολίτες να εξυπηρετούνται στο δημαρχείο ή να διαμαρτύρονται για την κακή εξυπηρέτησή τους! Διαμαρτυρίες, πορείες και ευτράπελα είναι, δυστυχώς, μέσα στο πρόγραμμα. Fingers crossed!

8. Κεφάλαιο: Άδεια Γάμου

Μέρος πρώτο

-Η άδεια γάμου εκδίδεται από τον δήμο της τελευταίας δηλωθείσας κατοικίας του ενδιαφερόμενου.

-Ο κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει ξεχωριστά την άδεια γάμου στον δήμο που ανήκει, καταθέτοντας αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά, πάντα με την αστυνομική του ταυτότητα.

– Θα χρειαστείτε επίσης ένα αποδεικτικό κατοικίας, δηλαδή έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ, ή το εκκαθαριστικό εφορίας του τρέχοντος έτους.

-Μην ξεχάσετε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Προμηθευτείτε ένα παράβολο χαρτοσήμου αξίας 15 ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο.

-Κρατήστε μία φωτοτυπία της αναγγελίας γάμου, δημοσιευμένη σε ημερήσια τοπική εφημερίδα.

-Θα πρέπει να συμπληρώσετε μία αίτηση ο καθένας για έκδοση άδειας γάμου και καθορισμό της ημερομηνίας του.

-Τέλος, σε περίπτωση ύπαρξης διαζυγίου προσκομίζεται η ληξιαρχική πράξη γάμου με καταχωρημένο το διαζύγιο

SOS :

  • Για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή της άδειας γάμου απαιτείται παράβολο αξίας 18 ευρώ.
  • Οι μελλόνυμφοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν οι ίδιοι το δημαρχείο τέλεσης του γάμου, υποβάλλοντας πρώτα από κοινού αίτηση στο δημαρχείο της επιλογής τους, συνοδευόμενη από τις άδειες γάμου.

Μέρος δεύτερο

Η άδεια γάμου εκδίδεται 7 ημέρες μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της αναγγελίας γάμου και ισχύει για 6 μήνες.

9. Ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Σε ένα οικονομικά αβέβαιο πλαίσιο, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα επιλέγουν τον πολιτικό γάμο, καθώς, εκτός από άμεσος, είναι και πιο οικονομικός, συγκριτικά με τον θρησκευτικό. Συγκεκριμένα, τα πάγια έξοδα ενός πολιτικού γάμου περιλαμβάνουν ένα παράβολο των 18 ευρώ και την άδεια γάμου περίπου στα 30 ευρώ. Βέβαια, κάποιοι δήμοι χρεώνουν ένα επιπλέον τέλος τέλεσης γάμου, το οποίο ποικίλλει από δήμο σε δήμο. Κατά προσέγγιση, το ποσό αυτό κυμαίνεται από τα 40 έως τα 150 ευρώ, όσον αφορά την Αττική.

Wedding buffets, party και ρούχα είναι τα επιπλέον έξοδα που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το ζευγάρι.

10. Μια στιγμή… δεν τελειώσαμε!!!

Μετά το «Να ζήσετε», και για σαράντα μέρες, έχετε το περιθώριο να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο ληξιαρχείο και να δηλώσετε και εκεί τον γάμο σας!

Yes I Do Info: Το κόστος και οι διαθέσιμες ημερομηνίες μπορεί να διαφέρουν από δήμο σε δήμο. Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με το δημαρχείο της επιλογής σας και βεβαιωθείτε για τις λεπτομέρειες

 

ΠΗΓΗ : https://www.yes-i-do.gr/politikos-gamos/diadikastika/10-pragmata-pou-den-kserete-gia-ton-politiko-gamo

Επισκέψεις: 13